ПОКАНА ЗА ИПАРД ИНФО СЕСИИ

Почитувани, ни претставува огромно задоволство да ВЕ поканиме на претстојните ИПАРД ИНФО сесии, кои ќе се одржуваат во Битола, Струмица и Велес во текот на месец мај 2017г. Инфо сесиите се одлична можност да се подготвите за ИПАРД повикот кој е прв за 2017 и ќе трае до 23 јуни. Исто така на едно место…

ОД АПРИЛ 2017, 5 ГОДИНИ ИПАРД КО-ФИНАНСИРАЊЕ НА ВАШИТЕ БИЗНИСИ И ИНВЕСТИЦИИ ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО

    Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој објави јавен повик за доставување на барања за финансиска поддршка за 2017 година од ИПАРД фондот за периодот 2014-2020. До 23 јуни 2017 ќе може да се аплицира во следниве мерки: – Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства – Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг…

Основни напомени кога ја планирате вашата ИПАРД инвестиција – кои трошоци се признаваат а кои не се признаваат

Како се спроведува финансиската поддршка на ИПАРД програмата? Првата фаза е подготовка за пакетот документи за аплицирање. Секоја инвестиција подготвува задолжителни и специфични документи, кои се наведени во упатствата за употреба на програмата на сајтот на Агенцијата за финансиска поддршка на руралниот развој и земјоделството. Повеќето инвеститори ангажираат консултанти кои им го менаџираат целиот процес…

ИПАРД информатор, обуки и советувања

Вашите пари вредат двојно повеќе ! Нарачајте го ИПАРД информаторот! СЕТТИМ Консалинг ви нуди информативни сесии, обуки и експертско советување за припрема на успешна ИПАРД апликација. Дознајте како да го искористите ИПАРД фондот и да ги дуплирате вашите можности! Нарачајте го ИПАРД информаторот и добијте бесплатно советување за вашата ИПАРД инвестиција! ИНФОРМАТОРОТ го подготви ТИМОТ НА СЕТТИМ…