ОБЈАВЕН ПОВИКОТ ЗА ИПАРД ГРАНТ


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денес го објави јавниот повик бр.01/2017 за доставување на барања за користење на средствата од ИПАРД програмата 2014 -2020.
Неповратна финансиска поддршка се доделува за следниве мерки:
1. Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства
2. Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи
3. Диверзификација на фармите и развој на бизниси

Процентот на кофинансирање е од 50% до 70% за различни мерки и критериуми.
Крајниот рок за поднесување на барањата е 23 јуни 2017 година.
За соработка со тимот на СЕТТИМ Консалтинг и повеќе инфо за ИПАРД програмата нарачајте го ИПАРД информаторот на следниов линк.
Информаторот содржи корисни и обработени информации на ниво на разбирливост за ИПАРД програмата: како се спроведува ИПАРД програмата; како се стигнува до финансиска поддршка; кој може да аплицира; кои бизниси се поддржани; што може да се финансира; институции и потребни документи и други важни информации.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s