ИПАРД 2018-Овоштарници


ovostarnik

Оваа инвестиција е поддржана со неповратен грант од 60% до 65% (за млади земјоделци) до 70% (за планински места) за  ОБНОВУВАЊЕ И МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ОВОШНИ НАСАДИ.

Кој може да биде корисник
-Земјоделско стопанство
-Трговско друштво / трговец поединец
-Физичко лице за нови инвестиции
  
Вкупна вредност на прифатливи трошоци за ко-финансирање по поединечен корисник изнесува во минимален износ на прифатливи трошоци од 3.000 евра.
 
Еден корисник може да користи средства за инвестиции во максимален износ од 1.500.000 евра за финансискиот период до 2020 година.

 

За повеќе информации и советувања од СЕТТИМ Консалтинг, нарачајте го ИПАРД информаторот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s