ИПАРД 2018- Насади на лешник и бадем


lesnik-i-badem

Инвестицијии во ОБНОВУВАЊЕ И МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ОВОШНИ НАСАДИ се поддржани со неповратен грант од 60%, 65% (за млади земјоделци) до 70% (за планиски места) во ИПАРД програмата.

Кој може да биде аплицира:
-Земјоделско стопанство
-Трговско друштво / трговец поединец
-Физичко лице (за нови инвестиции)
Вкупна вредност на прифатливи трошоци за ко-финансирање по поединечен корисник изнесува во минимален износ на прифатливи трошоци од 3.000 евра;
Еден корисник може да користи средства за инвестиции во максимален износ од 1.500.000 евра за финансискиот период до 2020година.

 

За повеќе информации и советувања од СЕТТИМ Консалтинг, нарачајте го ИПАРД информаторот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s