ИПАРД 2018-Маслинки и маслиново масло


maslinki-i-proizvodi

Инвестиции во ОБНОВУВАЊЕ И МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ОВОШНИ НАСАДИ, овоштарници, вклучително и МАСЛИНКИ се поддржани со неповратен грант од 60%, 65% (за млади земјоделци)  до 70% (за планински места).

Кој може да аплицира:
-Земјоделско стопанство
-Трговско друштво / трговец поединец
-Физичко лице за нови инвестиции
Вкупна вредност на прифатливи трошоци за ко-финансирање по поединечен корисник изнесува во минимален износ на прифатливи трошоци од 3.000 евра;
Еден корисник може да користи средства за инвестиции од една мерка  во максимален износ од 1.500.000 евра за финансискиот период до 2020година.

 

За повеќе информации и советувања од СЕТТИМ Консалтинг, нарачајте го ИПАРД информаторот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s