ИПАРД 2018-Производство на парфеми и козметика


parfemi

ИПАРД поддржува со грант до 65% за производство на миризливи мешавини за произведување на парфеми и производство на парфеми и тоалетни препарати, препарати за разубавување и шминкање, препарати за маникир и педикир како и производство на козметички сапуни.

Во овој тип на инвестиција
  1. Земјоделско стопанство
  1. Трговско друштво / трговец поединец
  2. Задруга
  3. Занаетчија
Критериуми за микро претпријатијата се до 10 вработени со годишен обрт до 2 милиони евра како и мали претпријатија кои имаат имаат до 50 број на вработени и се со годишен обрт до 10 милиони евра.
Минималната прифатлива вредност на инвестиција изнесува 1.500 евра во денарска противвредност, а пак максималниот износ на прифатливи трошоци изнесува 1.000.000 евра во денарска противвредност
Потребно е да сте лоцирани во средини (мали градови и села) до 30.000 жители.

 

За повеќе информации и советувања од СЕТТИМ Консалтинг, нарачајте го ИПАРД информаторот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s