ИПАРД 2018-Бунгалови и кампови


bungalovi-etno-selo

ИПАРД програмата ги кофинансира инвестициите кои имаат за цел да го подобрат руралниот туризам ЗА КАПАЦИТЕТИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ НА ОТВОРЕНО. ИПАРД максимално кофинансира  1.000.000 евра или процент на кофинансирање до 65%.
Овој тип на поддршка за објекти наменети за рурален туризам опфаќа:

          Инвестиции во изградба / реконструкција на места за сместување на отворено (т.е. област за кампување, камп приколки, бунгалови и др), угостителски објекти во руралните средини, обезбедување на санитарни / хигиенските барања, дополнителни рекреативни објекти;
          Набавка на опрема за технички услуги, вклучувајќи обезбедување на инфраструктура за поврзување и опрема за одржлив употреба на енергијата од обновливи извори;
          Набавка и инсталација на опрема и исполнување на еколошките, санитарни и хигиенски стандарди;
          Инвестиции во опрема за сместување на отворено, угостителски услуги и рекреативни објекти

 

За повеќе информации и советувања од СЕТТИМ Консалтинг, нарачајте го ИПАРД информаторот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s