ИПАРД 2007-2013 Производство на екстракти и етерични масла за фармацевтска и прехрамбена индустрија


 

etericni За производство на етерични масла или фармацевтски препарати може да аплицирате за ИПАРД поддршка од 65% неповратен финансиски грант.
Во овој тип на инвестиција 30212 создавање на активности за непрехрамбени активности може да аплицираат:

  1. Земјоделско стопанство
  2. Трговско друштво / трговец поединец
  3. Задруга
  4. Занаетчија
Во случај на инвестициите во постоечки капацитети за производство на етерични масла / парфеми и тоалетни препарати / фармацевтски препарати барателот потребно е да достави доказ за имплементирање на стандардите пропишани со Добрата Производна Пракса  и Добрата Лабораториска Пракса додека пак во случај на нови инвестиции потребно е Барателот на крајот на реализација на инвестицијата да достави доказ за имплементирање на стандардите пропишани со Добрата Производна Пракса  и Добрата Лабораториска Пракса -Министерство за Здравство (Државен Санитарен и Здравствен Инспекторат на РМ).

 

Тимот на СЕТТИМ Консалтинг
Следете не: Web: www.settimconsulting.wordpress.com
Facebook: Settim Consulting
(Содржините се преземаат само со писмена согласност на СЕТТИМ Консалтинг)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s