ИПАРД 2007-2013 Етно село и камп


kampovi
Оваа инвестиција ИПАРД ја поддржува во
МЕРКА 302– ДИВЕРЗИФИКАЦИЈА И РАЗВОЈ НА РУРАЛНИ ЕКОНОМСКИ АКТИВНОСТИ
30241: Изградба / реконструкција и модернизација на објектите за рурален туризам, и
30242: Изградба / реконструкција и модернизација на капацитети за сместување на отворено
Проектот е прифатлив за финансирање доколку локацијата на која е планирано да се реализира инвестицијата се наоѓа во рурална средина (село или населено место под 30.000 жители).

Минималната прифатлива вредност на инвестиција по поднесено Барање за финансика поддршка изнесува 3.000 евра во денарска противвредност. За Изградба / Реконструкција и модернизирање на објекти за рурален туризам, максималниот износ на прифатливи трошоци по корисник за подмерка 30241 изнесува 550.000 евра во денарска противвредност, а за подмерка 30242 изнесува 450.000 евра во денарска противвредност.
ПРИФАТЛИВИ БАРАТЕЛИ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА се
  1. Земјоделско стопанство
  2. Трговско друштво / трговец поединец
  3. Физичко лице
Ви Благодариме,
Тимот на СЕТТИМ Консалтинг
Следете не: Web: www.settimconsulting.wordpress.com
Facebook: Settim Consulting
(Содржините се превземаат само со писмена согласност на СЕТТИМ Консалтинг)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s